Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.09.2017 ora 07.00 – 13.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând unele râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, bazinele superioare ale Turului, Someșului, Crișurilor, Someșului Mic, Bistriței, Moldovei, Sucevei, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării și cursul superior al Prutului şi cursul mijlociu și inferior al Siretului, unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite și pe unele râuri mici din vestul, centrul, nordul țării și zonele de deal și la munte  datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți