Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.12.2020 ora 07.00 – 13.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile bazinele hidrografice ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Begăi, Timișului, Bîrzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei şi cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului unde vor fi în general staționare.
Ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din nordul Munteniei şi sudul Moldovei.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheață) existente vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 64 din 12.12.2020.


Noutăți Noutăți