Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.01.2021 ora 07.00 – 14.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vedea, bazinul inferior al Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, unde vor fi în creștere ca urmare a propagării și cedării apei din stratul de zăpadă.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, Târnave, Jiu, Bârlad, Jijia, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței, cursul superior și mijlociu al Someșului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, debitele vor fi relativ staționare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi) existente, vor fi în ușoară extindere și intensificare.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Bârzava la s.h. Partoș (50+55)-jud. TM și în jurul COTEI DE ATENȚIE râul Urlui la s.h. Furculești (150)-jud. TR.


Noutăți Noutăți