Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.02.2019 ora 07.00 – 14.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Bârlad, bazinele superioare ale: Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei și Jiului, unde vor fi în scădere și cursurile inferioare ale: Argeșului și Ialomiței, bazinul superior al Mureșului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, Siretul (exceptând Bârladul și cursurile inferioare ale Sucevei, Moldovei și Bistriței), bazinul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite și pe unele râuri mici din vestul și sud-estul țării ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate.
Formațiunile de gheață existente vor fi în intensificare și ușoară extindere, fiind posibilă formarea și curgerea de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe unele sectoare de râu din zonele de deal și munte din centrul și nordul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Anunturi Anunturi