Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.08.2017 ora 07.00 – 24.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Bistrița, Buzău, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului și Oltului, bazinul inferior al Mureșului, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, unde vor fi în ușoară scădere. Pe cursurile inferioare ale Someșului și Sucevei debitele vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte și din nordul, estul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.04.2017 ora 07.00 – 14.04.2017 ora 07.00


Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării și cele din bazinul hidrografic Buzău, unde vor fi în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, unde vor fi în scădere ușoară.
Creșteri izolate de niveluri și debite se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele de munte ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.