Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 11.12.2017 ora 07.00 – 12.12.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere exceptând râurile din bazinele: Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Siret (exceptând Bistriţa şi Buzăul) şi Prut unde vor fi relativ staţionare.
Pe cursurile inferioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului și Crișurilor debitele vor fi în creștere prin propagare.
Pe unele râuri şi sectoare de râu din zona montană se pot înregistra creşteri de niveluri şi debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă
În interval se vor mai situa peste COTELE DE ATENŢIE staţiile hidrometrice aferente cursuluii inferior al Turului, ca urmare a propagării viiturii formate anterior.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.04.2017 ora 07.00 – 14.04.2017 ora 07.00


Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării și cele din bazinul hidrografic Buzău, unde vor fi în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, unde vor fi în scădere ușoară.
Creșteri izolate de niveluri și debite se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele de munte ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.