Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.05.2022 ora 07.00 – 14.05.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vișeu, bazinele superioare ale Someșului Mic și Arieșului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Repede, Mureșului și Arieșului , unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din bazinele superioare ale Izei, Crișurilor, Someșului, Mureșului, Târnavelor, Bârladului, Jijiei şi afluenţilor săi şi pe unii afluenţi mici ai Prutului mijlociu, datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, precum şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi munte din sudul și estul țării.