Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.09.2020 ora 07.00 – 30.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Arieș, Târnave, Siret, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului și Argeșului precum și pe afluenții şi cursul superior al Prutului, iar pe celelate râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri mici din bazinele Vișeu, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistriţa, Bârlad, bazinele superioare ale Mureșului și Târnavelor şi pe afluenţii Prutului, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 56 din 29.09.2020.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.07.2020 ora 07.00 – 14.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Oltului, Prahovei și pe cursurile inferioare ale afluenţilor de dreapta ai Siretului, unde vor fi în creştere prin propagare. Pe cursul mijlociu (sectorul Prisăcani – Drânceni) și inferior al Prutului debitele vor fi în creştere ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul mic, Crasna, Barcău, Cirșuri, Bega, Arieșului, Târnavelor, Begăi, Bîrzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, Vedei, bazinul superior al Mureșului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi  relativ staționare.
Se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE râul Prut, pe sectorul Fălciu – Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
- COTELE DE PERICOL: Prut – Fălciu (600+5) – jud.GL şi Prut – Oancea (600+20) - jud.GL
- COTELE DE INUNDAȚIE: Prut – Şiviţa (435+10) – jud. GL
- COTA DE ATENȚIE: Prut – Drânceni (560+40) –  jud. VS.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 38 din 13.07.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi