Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 04.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu al Prutului unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul Olteniei şi Munteniei, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi) existente, izolat, pe râurile din bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în eliminare. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 14.02.2020 ora 07.00 – 15.02.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în ușoară creștere datorită precipitațiilor lichide în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor, Arieșului, Begăi și Timișului. 
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Siret, Prut, bazinul mijlociu şi inferior al Oltului și cele din Dobrogea, debitele vor fi în general staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi şi pod de gheață) existente se vor menține fără modificări importante, exceptând râurile din bazinul superior și mijlociu al Oltului și cele din bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței  unde vor fi în diminuare și ușoară restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi