Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.07.2019 ora 07.00 – 21.07.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 14.04.2019 ora 07.00 – 15.04.2019 ora 07.00


Debitele vor fi în general în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Bega, Timiş, Siret (exceptând cursul mijlociu şi inferior), Prut (exceptând cursul mijlociu şi inferior), bazinele superioare ale Crişurilor, Mureşului şi Bârladului, unde vor fi în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi în bazinul superior al Oltului, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri de debite şi niveluri ca efect combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, pe râurile din zonele de deal şi de munte.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.