Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.02.2019 ora 07.00 – 16.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinul hidrografic Bârlad, cursul  mijlociu şi inferior al Prutului, cursurile inferioare ale Turului, Mureșului (sector Alba Iulia – Săvârșin) și Siretului,  unde vor fi în creştere ca urmare  a precipitațiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și prin propagării și râurile din bazinele hidrografice Siret (cu excepția Bârladului), cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Someșului, Mureșului, cursul superior al Prutului și afluenții acestuia, unde vor fi relativ staționare.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra pe unele râuri din estul și sud – estul țării.
Formațiunile de gheață existente vor fi în uşoară diminuare și restrângere, cu excepția celor din bazinele superioare ale Mureșului și Bistriței, unde se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Anunturi Anunturi