Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.05.2017 ora 07.00 – 16.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând Prutul, Siretul, bazinele inferioare ale Someșului, Crișurilor, Barcăului, Mureșului, cursul superior al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei, Moldovei, Buzăului și Bârladului, unde vor fi în creștere prin propagare. Pe râurile din Dobrogea debitele vor fi staționare.
Izolat, pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte se pot înregistra creșteri de debite și niveluri, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Noutăți Noutăți