Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.09.2020 ora 07.00 – 29.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru, Crișul Alb, bazinele superioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Someșul Mic, Arieș, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinul inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Someșului, Sucevei, Moldovei, Bistriţei, Siretului şi cursul superior al Prutului (sector Oroftiana - Rădăuţi Prut), în scădere pe cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Timiș și Bârzava și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din nordul, centrul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.07.2020 ora 07.00 – 16.07.2020 ora 07.00

Debitele vor în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița și cele din Dobrogea unde vor fi în general staționare.
Sunt posibile creșteri ușoare de debite și niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, slab cantitativ, prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE INUNDAȚIE râul Prut la stațiile hidrometrice Fălciu – (550+17) – jud. GL , Oancea (550+45) – jud. GL și Șivița (435+32) – jud. GL, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară. 
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 39 din 15.07.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi