Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.08.2017 ora 07.00 – 16.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere pe râurile din Crişana, Banat, pe cursurile inferioare ale Mureşului şi Jiului şi pe cursurile superioare ale Oltului, Putnei, Rm.Sărat şi Buzăului. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând cursul mijlociu al Oltului şi cursul mijlociu şi inferior al Buzăului  unde vor fi în creştere uşoară  prin  propagare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de munte şi din sud - estul ţării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți