Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.04.2017 ora 07.00 – 28.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare exceptând Siretul, afluenţii săi de dreapta şi cursul superior al Prutului şi afluenţii săi unde vor fi în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării precum şi râurile din bazinul Bârladului unde vor fi în scădere.
Creşteri uşoare de niveluri şi debite se pot înregistra şi pe unele râuri din zonele montane ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.03.2017 ora 07.00 – 17.03.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Crasna, Barcău, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Trotuș, Bistrița, Moldova, bazinele superioare ale Someșului și Mureșului, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din estul și sud-estul țării datorită precipitațiilor slabe prevăzute.
Este posibilă apariția curgerilor de năboi pe unele râuri mici din zonele montane, în special din zona Carpaților Meridionali și Orientali.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți