Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.04.2022 ora 07.00 – 17.04.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Arieș, bazinele superioare și mijlocii ale Sucevei, Moldovei și Bistriței (afluent al Siretului) și bazinele superioare ale Mureșului și Oltului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele vor fi în general staționare, iar pe celelalte vor fi în scădere.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, cu efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite se pot produce pe unele râuri mici din Maramureș și nord – vestul Moldovei, estul Transilvaniei, iar către sfârșitul intervalului de prognoză, aceste fenomene se pot produce cu o intensitate mai mare și pe unele râuri mici din nordul Olteniei și Munteniei unde este posibil să se atingă COTELE DE ATENȚIE.