Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.05.2017 ora 07.00 – 29.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului, Bârladului, cursurile inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Rm. Sărat, Putnei, Jijiei, Bahluiului, cursul superior și mijlociu al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior al Timișului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debitele pe unele râuri mici din sudul țării și din zona de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.05.2017 ora 07.00 – 17.05.2017 ora 07.00

 

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Cerna, Jiu, Vedea, bazinele superioare ale Timișului, Nerei, bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului și Ialomiței și unele râuri din bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, pe cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului, Bistriței și în scădere pe celelalte râuri.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE  (în scădere) râul Tur la staţia hidrometrică Micula (270+35) – jud.SM (sector îndiguit).
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-vestul și centrul țării, precum și zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.


Noutăți Noutăți