Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.05.2017 ora 07.00 – 17.05.2017 ora 07.00

 

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Cerna, Jiu, Vedea, bazinele superioare ale Timișului, Nerei, bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului și Ialomiței și unele râuri din bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, pe cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului, Bistriței și în scădere pe celelalte râuri.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE  (în scădere) râul Tur la staţia hidrometrică Micula (270+35) – jud.SM (sector îndiguit).
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-vestul și centrul țării, precum și zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.


Noutăți Noutăți