Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.11.2017 ora 07.00 – 23.11.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul inferior al Mureşului, unde vor fi în uşoarǎ creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinul Someşului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite datoritǎ precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din jumǎtatea de nord a ţǎrii.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.05.2017 ora 07.00 – 17.05.2017 ora 07.00

 

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Cerna, Jiu, Vedea, bazinele superioare ale Timișului, Nerei, bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului și Ialomiței și unele râuri din bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursul inferior al Mureșului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, pe cele din Dobrogea, bazinele superioare ale Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului, Bistriței și în scădere pe celelalte râuri.
Se va mai situa peste COTA DE ATENŢIE  (în scădere) râul Tur la staţia hidrometrică Micula (270+35) – jud.SM (sector îndiguit).
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din sud-vestul și centrul țării, precum și zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.