Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.06.2017 ora 07.00 – 25.06.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor Someș, Mureș, Siret, Bistrița, Moldova, Bârlad, Prut, cursurile mijlocii ale Timișului, Oltului, Ialomiței și cursurile inferioare ale Turului, Târnavelor și Sucevei, unde vor fi în creștere prin propagare. 
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe prevăzute sub formă de aversă pe unele râuri mici din Maramureș, Moldova și zona de munte.
Se menţine în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ Nr. 28 din 22.06.2017 până la ora 12:00.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.04.2017 ora 07.00 – 18.04.2017 ora 07.00


Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, cele din Dobrogea, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Izei și Turului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și munte din Oltenia și din Dobrogea datorită precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită precipitațiilor slabe prevăzute se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Oltului și afluenților de dreapta ai Siretului.


Noutăți Noutăți