Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.08.2018 ora 07.00 – 16.08.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru, Someșului, Arieșului, Sucevei, Moldovei și Bistriței.
Pe râurile din bazinele: Siret (cu excepția bazinelor superioare ale Sucevei, Moldovei, Bistriței), Prut, Timiș și pe cursul mijlociu și inferior al Mureșului debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri, relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele montane din vestul și nordul țării.
Se va menţine peste COTA DE ATENȚIE, în scădere, râul Prut la stația hidrometrică Oancea (440+2) – jud. GL.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.04.2018 ora 07.00 – 18.04.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ușoară ca urmare a precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Someșul Mare, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale râurilor: Crișuri, Someșul Mic, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava și Jiu și doar prin propagare pe cursul inferior al Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere ușoară, exceptând râurile Crasna, Barcău, bazinele mijlocii și inferioare ale Begăi, Timișului, Bârzavei și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate și pe unele râuri mici din vestul, centrul și sudul țării.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți