Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.05.2017 ora 07.00 – 18.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Jiului, Motrului, Gilortului şi pe cursurile inferioare ale Mureşului şi Ialomiţei. Creşteri izolate de debite ca urmare a precipitaţiilor prognozate sunt posibile şi în bazinele superioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiţei şi în bazinul inferior al Oltului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți