Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.05.2022 ora 07.00 – 18.05.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Prut, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, cursurile inferioare ale Turului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, cursul mijlociu și inferior al Someșului și cursul Siretului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din vestul, sud-vestul țării și zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ. 
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.19 din 17.05.2022, începând cu ora 17:00.