Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.09.2020 ora 07.00 – 29.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru, Crișul Alb, bazinele superioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Someșul Mic, Arieș, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinul inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Someșului, Sucevei, Moldovei, Bistriţei, Siretului şi cursul superior al Prutului (sector Oroftiana - Rădăuţi Prut), în scădere pe cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Timiș și Bârzava și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din nordul, centrul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.07.2020 ora 07.00 – 18.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Crasnei, Barcăului. Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, afluenților de dreapta ai Siretului, bazinul superior al Jiului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, unii afluenți ai Oltului inferior și cursul superior al Siretului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Prutului, Bârladului și pe cursul mijlociu și inferior al Siretului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite,  pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din jumătatea de vest, centru și în nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE râul Prut, pe sectorul Fălciu – Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
COTA DE ATENȚIE: Prut – Fălciu (500+35) – jud.GL
- COTELE DE INUNDAȚIE: Prut – Oancea (550+15)-jud.GL, Prut – Şiviţa (435+29) jud. GL.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 40 din 17.07.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi