Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.07.2019 ora 07.00 – 21.07.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.08.2018 ora 07.00 – 18.08.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișul Repede, pe cursurile superioare ale Mureşului, Prutului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Siretului şi cursurile inferioare ale: Sucevei, Moldovei şi Bistriţei.
Pe râurile din bazinele: Crişul Negru, Crişul Alb şi pe cursul inferior al Prutului, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri, relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri din zonele de munte din vestul, nordul şi centrul țării.