Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.08.2019 ora 07.00 – 23.08.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu şi inferior al Someșului și cursul superior al Oltului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul țării și din zonele de deal și munte, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.05.2019 ora 07.00 – 19.05.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Târnave, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, bazinul inferior al Oltului, cursul mijlociu al Mureșului, Prutul aval Drânceni și afluenții Someșului aval Dej unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din nordul centrul și estul țării, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de aversă, torențiale, prognozate.
Se va menţine peste COTA DE ATENTIE râul Prut la s.h. Oancea (440+2)-jud.GL.
Intră în vigoare Atenţionarea Hidrologică Nr. 15 din 18.05.2019 și o Atenționare  Hidrologică pentru Fenomene Imediate.