Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.06.2020 ora 07.00 – 07.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Suceava, Moldova bazinele superioare ale Someşului şi Bistriţei şi pe râul Prut, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului și Ialomiței și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, sud-vestul și nord – estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.05.2020 ora 07.00 – 19.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur și Prut, unde vor fi în creștere ușoară ca urmare a propagării. Pe cursul inferior al Mureșului și Jiului și pe cursul mijlociu și inferior al Timișului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite datorită precipitaţiilor (în general slabe cantitativ), sub formă de aversă, prognozate pe unele râuri mici, în special din sudul si sud-vestul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi