Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.08.2020 ora 07.00 – 13.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur,Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și cursul inferior al Prutului unde vor fi în ușoară scădere, iar pe cursurile inferioare ale Someșului, Crișului Negru și Crișului Alb vor fi în ușoară creștere datorită propagării.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din sudul, centrul și estul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.05.2020 ora 07.00 – 19.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur și Prut, unde vor fi în creștere ușoară ca urmare a propagării. Pe cursul inferior al Mureșului și Jiului și pe cursul mijlociu și inferior al Timișului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite datorită precipitaţiilor (în general slabe cantitativ), sub formă de aversă, prognozate pe unele râuri mici, în special din sudul si sud-vestul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Noutăți Noutăți