Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.10.2020 ora 07.00 – 26.10.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Crișurilor, Mureșului, Jiului, Argeșului, Buzăului, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei și bazinul superior și mijlociu al Oltului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării. Pe cursul Someșului și cursul inferior al Mureșului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri de debite şi niveluri, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din vestul, nordul și centrul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.08.2020 ora 07.00 – 19.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mic, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, cursul mijlociu și inferior al Sucevei, cursul Prutului (amonte de s.h. Rădăuți Prut) și afluenții Oltului mijlociu și inferior, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate.
Pe râurile din bazinele hidrografice ale Someșului Mare, bazinul superior al Mureșului și pe cursul mijlociu și inferior al Prutului, debitele vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din jumătatea de vest a țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, prognozate.
Intră  în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 47 din 18.08.2020.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi