Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.03.2019 ora 07.00 – 27.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Târnavelor, bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței, Putnei și Buzăului, cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Lăpușului, unde vor fi în creştere datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor slabe cantitativ prognozate și propagării și râurile din bazinul hidrografic al Vișeului, bazinele superioare ale Izei, Turului, Someșului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului, cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței, unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici zonele de munte din centrul și estul țării datorită precipitațiilor lichide prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 20.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Vișeului, Lăpușului, cursul superior al Siretului şi cursul Prutului, unde vor fi în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi râurile din bazinul hidrografic Bârlad, cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Timiș și Bârzava, unde vor fi în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra și pe unele râuri din bazinele superioare ale râurilor de munte. 
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări importante în bazinele superioare ale Mureșului și Bistriței și vor fi în restrângere și diminuare în celelalte bazine hidrografice.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi