Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 20.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Vișeului, Lăpușului, cursul superior al Siretului şi cursul Prutului, unde vor fi în creştere uşoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi râurile din bazinul hidrografic Bârlad, cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Timiș și Bârzava, unde vor fi în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra și pe unele râuri din bazinele superioare ale râurilor de munte. 
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări importante în bazinele superioare ale Mureșului și Bistriței și vor fi în restrângere și diminuare în celelalte bazine hidrografice.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Anunturi Anunturi