Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.07.2019 ora 07.00 – 21.07.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.04.2019 ora 07.00 – 20.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi ȋn creştere ca efect combinat al precipitaţiilor în curs, a celor prognozate, a cedării din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice Siret, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Bârlad, Prut superior și afluenții lui, cursurile inferioare ale Prutului, Someșului și Timișului.
Debitele vor fi relativ staționare în bazinele hidrografice ale râurile Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Rm.Sărat, Buzău și pe râurile din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri. 
Sunt posibile creșteri mai importante de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul şi estul țării, datorită precipitațiilor prognozate sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.