Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Siret  (cu excepția cursului Siretului pe sectorul Lespezi – Adjudu Vechi, unde vor fi în scădere), pe afluenții Prutului, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Someșului, Lăpușului, Someșului Mic, Mureșului, Arieșului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul inferior al Mureșului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Argeș, Ialomița (cu excepția cursului inferior, unde vor fi în scădere), cele din Dobrogea, afluenții Oltului inferior și în scădere pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, ca urmare precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă şi propagării.
Creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă se mai pot înregistra și pe râurile mici din zonele montane și submontane.
Se vor situa peste:  
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Tur – Turulung (420+4)-jud.SM, Tur -  Micula (310+30)-jud.SM şi Crasna – Domănești (500+30)-jud.SM.
- COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Tur – Călinești Oaș (350+54)-jud.SM, Crasna – Berveni (490+58)-jud. SM, Crişul Negru – Tinca (350+5)-jud.BH, Moravița – Moravița (250+22)-jud.TM, Prut – Fălciu (500+5)-jud. VS, Prut – Oancea (440+30)-jud. GL şi Prut – Şiviţa (360+40)-jud.GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.04.2019 ora 07.00 – 20.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi ȋn creştere ca efect combinat al precipitaţiilor în curs, a celor prognozate, a cedării din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice Siret, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Bârlad, Prut superior și afluenții lui, cursurile inferioare ale Prutului, Someșului și Timișului.
Debitele vor fi relativ staționare în bazinele hidrografice ale râurile Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Rm.Sărat, Buzău și pe râurile din Dobrogea și în scădere pe celelalte râuri. 
Sunt posibile creșteri mai importante de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul şi estul țării, datorită precipitațiilor prognozate sub formă de aversă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Anunturi Anunturi