Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.06.2020 ora 07.00 – 03.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele: Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Suceava, cursul Prutului şi pe cele din Dobrogea, relativ staţionare pe cele din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Trotuş, Bistriţa, Bârlad şi în general în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din sud-estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.05.2020 ora 07.00 – 20.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, bazinul mijlociu și inferior al Someșului, cursul mijlociu al Mureșului, cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului și Crișurilor, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute, izolat sub formă de aversă, pe unele râuri mici din sudul, centrul, sud-vestul țării și zonele de munte.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi