Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.04.2022 ora 07.00 – 21.04.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor, Arieșului, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, iar pe râurile din Dobrogea debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad și afluenții Prutului, debitele vor fi staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite și pe alte râuri mici din jumătatea de sud a țării datorită cedării apei din stratul de zăpadă, aferent zonei montane și precipitațiilor lichide, slab cantitativ pronozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.