Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.12.2019 ora 07.00 – 16.12.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursul inferior al Crasnei, râurile din bazinele mijlocii ale Buzăului, Bistriței și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare iar cursul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursului inferior al Oltului și cursului mijlociu al Argeșului, vor fi în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, izolat pod de gheață) prezente pe râurile din Transilvania, nordul Munteniei și Moldova vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.06.2019 ora 07.00 – 21.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere, datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu. Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caras, Nera, Cerna, Bistrița, Putna, Rm. Sărat, bazinul superior și mijlociu al Trotușului, bazinele superioare ale Buzăului și Moldovei și doar prin propagare pe cursul mijlociu și inferior al Siretului, pe cursul inferior al Bârladului și pe cursul superior și mijlociu al Prutului.
Pe râurile din bazinele: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi pe cele din Dobrogea debitele vor fi staţionare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana, Banat și Moldova.
Se vor mai situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Şiviţa  (435+45)-jud.GL
- COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (500+40)-jud. VS, Prut – Oancea (440+100)-jud. GL.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 20.06.2019. 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi