Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.06.2020 ora 07.00 – 07.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Suceava, Moldova bazinele superioare ale Someşului şi Bistriţei şi pe râul Prut, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului și Ialomiței și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, sud-vestul și nord – estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.05.2020 ora 07.00 – 22.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere, ca efect combinat al precipitaţiilor în curs, a celor prognozate și propagării, cu exceptia râurilor din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Suceava, Bârlad, Prut şi cursurile superioare ale râurilor: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureș, Olt, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Siret unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite cu posibile depășiri ale cotelor de atenţie,  ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagării  pe unele râuri din sud-vestul şi sudul țării.
Intră în vigoare ATENŢIONAREA  HIDROLOGICĂ NR. 7 din 21.05.2020.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi