Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 12.08.2020 ora 07.00 – 13.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur,Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și cursul inferior al Prutului unde vor fi în ușoară scădere, iar pe cursurile inferioare ale Someșului, Crișului Negru și Crișului Alb vor fi în ușoară creștere datorită propagării.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din sudul, centrul și estul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.05.2020 ora 07.00 – 22.05.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere, ca efect combinat al precipitaţiilor în curs, a celor prognozate și propagării, cu exceptia râurilor din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Suceava, Bârlad, Prut şi cursurile superioare ale râurilor: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureș, Olt, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Siret unde vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite cu posibile depășiri ale cotelor de atenţie,  ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagării  pe unele râuri din sud-vestul şi sudul țării.
Intră în vigoare ATENŢIONAREA  HIDROLOGICĂ NR. 7 din 21.05.2020.

Noutăți Noutăți