Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.09.2020 ora 07.00 – 30.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Arieș, Târnave, Siret, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului și Argeșului precum și pe afluenții şi cursul superior al Prutului, iar pe celelate râuri vor fi în general staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri mici din bazinele Vișeu, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistriţa, Bârlad, bazinele superioare ale Mureșului și Târnavelor şi pe afluenţii Prutului, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 56 din 29.09.2020.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.07.2020 ora 07.00 – 22.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, cursul Someșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Siretului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei, cursurile inferioare al Jiului, Ialomiței și cursurile superioare al Oltului și Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, şi creşteri de niveluri şi debite cu, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din nordul, centrul și nord-vestul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată, cu caracter torențial, prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
- COTA DE INUNDAȚIE:  Prut la s.h.  Şiviţa (435+7) – jud. GL;
- COTA DE ATENȚIE:  Prut – Oancea (440+80) – jud.GL.
Intră în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 21.07.2020.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi