Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.10.2017 ora 07.00 – 24.10.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor: Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Buzău, Bârlad, Ialomiţa, Prut şi pe râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare.
Ca urmare a precipitaţiilor importante cantitativ prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în zonele de deal şi munte din sudul ţării. 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.09.2017 ora 07.00 – 22.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor în curs, a celor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele superioare ale Jiului, Oltului, Vedei, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei, unde vor fi în scădere. În bazinul Bârladului, în bazinul mijlociu și inferior al Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, centrul și nordul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi