Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.09.2021 ora 07.00 – 20.09.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Mureșului, cursurile inferioare ale râurilor: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crișul Negru, Crișul Alb, Târnave, Bega, Timiș, Bârzava, Bistrița, Moldova și Suceava, în scădere pe râurile din bazinele hidrografice Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Arieș, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Târnavelor, Buzăului, Moldovei, Sucevei, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei și cursurile inferioare ale Jiului și Ialomiței și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din nordul țării și zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.11.2019 ora 07.00 – 22.11.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, a celor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului, Bistriței, Sucevei, Moldovei, bazinele superioare ale Mureșului și Târnavelor, bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Crișurilor și Mureșului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creşteri de niveluri şi debite se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Jijia, Bârlad și bazinul superior și mijlociu al Oltului, ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute.
Se menţine în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 56 din 20.11.2019.