Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.03.2021 ora 07.00 – 07.03.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice superioare ale Argeșului, Ialomiței, cursurile mijlocii și inferioare ale Vișeului, Izei, Turului, Prutului și cursul inferior al Timișului, unde vor fi în creștere ca urmare a propagării, precipitațiilor mixte prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Jijiei, Bașeului și pe cursul superior al Prutului debitele vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) vor fi în uşoară extindere şi intensificare și pot determina, în evoluţia lor, variaţii de niveluri pe unele sectoare de râu.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE. 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.01.2021 ora 07.00 – 23.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnave, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, bazinele mijlocii și inferioare ale Mureșului, Arieșului și Timișului și în general staționare pe celelalte râuri.
Datorită nivelurilor ridicate înregistrate pe unele râuri mici din nord-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, în special pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Tur.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.6 din 22.01.2021.


Noutăți Noutăți