Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.09.2017 ora 07.00 – 23.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Suceava, Moldova, Bistrița, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișurilor, bazinele superioare ale Mureșului și Prutului și doar datorită propagării pe cursurile inferioare ale Mureșului, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat și Buzăului. Pe celelalte râuri, debitele vor fi  în scădere, exceptând bazinele râurilor Vedea și Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Prutului și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

 


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.04.2017 ora 07.00 – 23.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE în bazinul superior al Bârladului, pe unii afluenți ai săi din bazinul mijlociu și pe unii afluenți mici din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE: Bârlad – Negrești (500+70), jud. VS și Bârlad – Tecuci (300+70), jud GL. 
Este în vigoare Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 22.04.2017.


Noutăți Noutăți