Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.04.2017 ora 07.00 – 23.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE în bazinul superior al Bârladului, pe unii afluenți ai săi din bazinul mijlociu și pe unii afluenți mici din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE: Bârlad – Negrești (500+70), jud. VS și Bârlad – Tecuci (300+70), jud GL. 
Este în vigoare Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 22.04.2017.


Noutăți Noutăți