Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.05.2017 ora 07.00 – 29.05.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului, Bârladului, cursurile inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Rm. Sărat, Putnei, Jijiei, Bahluiului, cursul superior și mijlociu al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior al Timișului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debitele pe unele râuri mici din sudul țării și din zona de munte datorită precipitațiilor slabe prevăzute.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.04.2017 ora 07.00 – 23.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE în bazinul superior al Bârladului, pe unii afluenți ai săi din bazinul mijlociu și pe unii afluenți mici din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE: Bârlad – Negrești (500+70), jud. VS și Bârlad – Tecuci (300+70), jud GL. 
Este în vigoare Atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate nr. 1 din 22.04.2017.


Noutăți Noutăți