Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.07.2022 ora 07.00 – 03.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Mureșului și bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și Arieșului unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 33 din 02.07.2022, începând cu ora 12:00.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.04.2022 ora 07.00 – 23.04.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Olt, Vedea, Argeş, Ialomița, Bârlad, Prut (exceptând sectorul amonte Stânca – Costeşti), bazinul inferior al Jiului şi râurile din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bîrzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și bazinele superioare ale Crișului Negru, Crișului Alb și Jiului, debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici, din zonele de deal și de munte, mai ales pe cele din vestul, centrul și sudul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă şi cedării apei din stratul de zăpadă.