Avertizari Avertizari

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza medie durata rauri în intervalul 29.09.2020 ora 07.00 – 05.10.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere pe majoritatea râurilor din țară ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând unele râuri din sudul și sud-estul țării, unde vor fi relativ staționare.
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri însemnate de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul țării.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare, fiind posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din vestul, nordul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.07.2020 ora 07.00 – 23.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crişuri, în bazinele superioare ale râurilor: Mureş, Târnave, Arieş, Olt, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş şi pe cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi în uşoară scădere, exceptând râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, şi creşteri de niveluri şi debite cu, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din nordul, vestul şi centrul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată, cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+80) – jud.GL şi la Şiviţa (360+70) – jud. GL.
Se va menţine în vigoare, până la ora 10:00, ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 21.07.2020.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri