Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.11.2018 ora 07.00 – 21.11.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele: Crişuri, Bega, Timiş, Bârzva, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi pe cele din Dobrogea şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite și pe unele râuri mici din nordul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.10.2018 ora 07.00 – 23.10.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului și Crișurilor, pe cursurile inferioare ale Mureșului, Nerei și Cernei și pe cursul mijlociu al Jiului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Timișului și Jiului și bazinele superioare și mijlocii ale Nerei și Cernei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nordul și centrul țării ca urmare a precipitaţiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți