Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 28.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Siret, Prut, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde vor fi staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din zona de munte din estul și sudul țării, pe unele râuri din Dobrogea și din bazinele inferioare ale Siretului și Prutului datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.04.2017 ora 07.00 – 24.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele: Siret, Prut, bazinul superior şi mijlociu al Oltului şi bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei.
Pe râurile din bazinele: Jiu, Vedea, bazinul inferior al Oltului şi bazinele mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Ialomiţei debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri vor fi relativ staţionare.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării viiturilor formate anterior se vor mai situa peste COTELE DE ATENŢIE unele râuri din bazinele inferioare al Siretului şi Prutului.
Se menține în vigoare Atenționarea hidrologică nr. 13 din 22.04.2017.


Noutăți Noutăți