Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.07.2022 ora 07.00 – 05.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă și propagării, pe râurile din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Mureş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, bazinele superioare ale Ialomiței, Putnei, Rm. Sărat, Buzăului şi doar prin propagare pe cursurile superioare ale Siretului şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Barcău, Crişuri, Timiş, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş şi în bazinul mijlociu şi inferior al Mureşului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 35 din 04.07.2022, începând cu ora 12:00.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.04.2022 ora 07.00 – 24.04.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide, sub formă de aversă, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Târnave, bazinele superioare ale Someşului Mare, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotuşului şi pe cursul mijlociu şi inferior al Jiului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crişuri, Mureş (exceptând Târnavele), cursul superior al Prutului şi bazinul mijlociu şi inferior al Someşului, unde vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie şi creşteri mai importante de niveluri şi debite pe unele râuri din nord-estul şi centrul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide, sub formă de aversă, prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.