Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.11.2019 ora 07.00 – 22.11.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor în curs, a celor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului, Bistriței, Sucevei, Moldovei, bazinele superioare ale Mureșului și Târnavelor, bazinul inferior al Oltului și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Crișurilor și Mureșului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creşteri de niveluri şi debite se mai pot înregistra și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Jijia, Bârlad și bazinul superior și mijlociu al Oltului, ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute.
Se menţine în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 56 din 20.11.2019.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.06.2019 ora 07.00 – 24.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraș, Cerna, Nera, Motru, Bistrița, Suceava, Moldova, Bistrița, Bașeu, Jijia și bazinele superioare ale Begăi, Timișului și Jiului și numai prin propagare pe cursul superior al Oltului, cursurile mijlocii ale Someșului și Mureșului și cursurile inferioare ale Târnavelor.
Pe râurile din bazinul Bârlad, bazinul inferior al Argeșului, pe afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în general în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, în special, pe unele râuri din sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de averse torențiale, însemnate cantitativ,  prognozate.
Se vor mai situa peste:
COTA DE INUNDAŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (435+40)-jud.GL, 
COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Oancea (440+70)-jud. GL.
Se menține în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 45 din 22.06.2019. 

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi