Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.04.2017 ora 07.00 – 28.04.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare exceptând Siretul, afluenţii săi de dreapta şi cursul superior al Prutului şi afluenţii săi unde vor fi în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării precum şi râurile din bazinul Bârladului unde vor fi în scădere.
Creşteri uşoare de niveluri şi debite se pot înregistra şi pe unele râuri din zonele montane ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă. 
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.03.2017 ora 07.00 – 25.03.2017 ora 07.00


Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prevăzute, cedării apei din zonele montane și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, afluenții de dreapta ai Siretului, bazinele superioare ale Lăpușului, Mureșului, Oltului, cursul superior al Prutului, în scădere pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișurilor, Mureșului, Târnavelor și relativ staționare pe celelalte râuri.
Mici creșteri de niveluri și debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă se mai pot înregistra și în bazinele superioare ale Crișurilor, Someșului Mic, Arieșului, Timișului, Jiului, precum și pe unii afluenți ai Oltului mijlociu.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți