Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.07.2018 ora 07.00 – 21.07.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării,  exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Pe cursul mijlociu şi inferior al Mureşului, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte din nordul, centrul, vestul și sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, izolat cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ, prognozate.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.03.2018 ora 07.00 – 25.03.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Bega, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și Crișului Negru, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a cedarii apei din stratul de zăpadă pe unele râuri mici din nordul, vestul, centrul și sudul țării.
La sfârşitul intervalului se vor mai situa peste: 
- COTA DE INUNDAŢIE râul Crasna la stația hidrometrică Domăneşti (500+10)-jud.SM (sector îndiguit).
- COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna - Berveni (490+90)-jud.SM (sector îndiguit), Barcău – Sălard (510)-jud.BH și Urlui – Furculești (150+15)- jud.TR.
Datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bega Veche – Cenei (320+10)-jud.TM, Bârzava – Partoș (50+10)-jud.TM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din estul și centrul țării vor fi în ușoară restrângere și diminuare.


Noutăți Noutăți