Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.03.2019 ora 07.00 – 22.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile Siretului, Prutului, cursul superior al Oltului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Mureşului, Târnavelor, Jiului, Ialomiţei, Trotuşului, Bârladului şi cursul inferior al Someşului, unde vor fi în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Vedea şi bazinele inferioare ale Oltului şi Argeşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.03.2018 ora 07.00 – 25.03.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Bega, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede și Crișului Negru, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinele: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a cedarii apei din stratul de zăpadă pe unele râuri mici din nordul, vestul, centrul și sudul țării.
La sfârşitul intervalului se vor mai situa peste: 
- COTA DE INUNDAŢIE râul Crasna la stația hidrometrică Domăneşti (500+10)-jud.SM (sector îndiguit).
- COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna - Berveni (490+90)-jud.SM (sector îndiguit), Barcău – Sălard (510)-jud.BH și Urlui – Furculești (150+15)- jud.TR.
Datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bega Veche – Cenei (320+10)-jud.TM, Bârzava – Partoș (50+10)-jud.TM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente pe unele râuri din estul și centrul țării vor fi în ușoară restrângere și diminuare.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi