Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.07.2022 ora 07.00 – 03.07.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Mureșului și bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și Arieșului unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 33 din 02.07.2022, începând cu ora 12:00.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.04.2022 ora 07.00 – 26.04.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide, sub formă de aversă, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Moldova și Bistrița (afluent al Siretului) bazinele superioare ale Jiului, Trotușului, Putnei, Rm. Sărat și Buzăului și în general staționare pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri semnificative de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din nordul, centrul si vestul țării.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA  HIDROLOGICĂ nr.14 din 25.04.2022.