Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.12.2019 ora 07.00 – 16.12.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursul inferior al Crasnei, râurile din bazinele mijlocii ale Buzăului, Bistriței și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare iar cursul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursului inferior al Oltului și cursului mijlociu al Argeșului, vor fi în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, izolat pod de gheață) prezente pe râurile din Transilvania, nordul Munteniei și Moldova vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.06.2019 ora 07.00 – 26.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, cursul Siretului şi afluenţii Prutului, cursurile mijlocii şi inferioare ale: Jiului, Vedei, Argeşului, Ialomiţei, cursurile inferioare ale Mureşului şi Timişului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, în special, pe unele râuri din sudul, nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de averse torențiale, însemnate cantitativ,  prognozate.
Se vor mai situa peste COTA DE INUNDAŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Şiviţa  (435+30)-jud.GL și peste COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţia hidrometrică Oancea (440+50)-jud. GL.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 47 din 25.06.2019.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi