Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.11.2018 ora 07.00 – 21.11.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele: Crişuri, Bega, Timiş, Bârzva, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi pe cele din Dobrogea şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite și pe unele râuri mici din nordul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.10.2018 ora 07.00 – 26.10.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prevăzute şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişuri, Mureș, cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor Bega, Timiș, Bârzava, cursurile inferioare ale Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei și în scădere pe râurile din bazinele superioare: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu și Bistrița. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe râurile din Maramureș și Crişana ca urmare a precipitaţiilor prevăzute.

Noutăți Noutăți