Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.01.2021 ora 07.00 – 16.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Bârlad și afluenții Prutului unde vor fi staționare, iar pe cursurile inferioare ale râurilor Vedea și Ialomița vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în extindere și intensificare, fiind posibilă apariția unor noi formațiuni incipiente pe râurile din zonele de munte, mai ales din nordul și centrul țării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.12.2020 ora 07.00 – 26.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinul Vedea, cursurile mijlocii şi inferioare ale: Jiului, Argeşului, Ialomiței, cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi bazinul inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele hidrografice ale Bistriței și Moldovei, se vor menține fără modificări importante.
Se vor intensifica curgerile de năboi pe unele râuri mici din nordul țării şi din zonele de munte.
Creșteri mai importante de niveluri și debite, se pot produce pe unele râuri mici din sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, mai importante cantitativ și propagării.


Noutăți Noutăți