Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.01.2019 ora 07.00 – 27.01.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeş, Ialomiţa, bazinul inferior al Oltului şi pe râurile din Dobrogea și numai prin propagare pe cursul mijlociu si inferior al Someșului și cursul inferior al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice:Siret, Prut, bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului și Oltului, debitele vor fi în general staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râurile din bazinele hidrografice Jiu şi Olt inferior.
Formațiunile de gheață existente vor fi în diminuare și restrângere, exceptând râurile din Moldova unde se vor menține fără modificări importante.
Rămâne  în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 3 din 26.01.2019.

Anunturi Anunturi