Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.02.2019 ora 07.00 – 27.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Trotuș, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și cursurile inferioare ale râurilor: Someș, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Prut, unde vor fi în scădere uşoară.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se mai pot înregistra pe unele râuri din sudul și estul țării.
Formațiunile de gheață existente vor fi în diminuare și restrângere, cu excepția celor din Maramureș și nordul Transilvaniei, unde se vor menţine fără modificări importante. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Anunturi Anunturi